MK

  • AL
  • EN

ЛИМФНА ДРЕНАЖА

ЛИМФНА ДРЕНАЖА

Лимфната дренажа, позната и како лимфна дренажа или лимфна масажа, е вид на терапија со масажа која е дизајнирана да го стимулира лимфниот систем и да го промовира природниот проток на лимфната течност низ телото.

lymphThumbnail.jpg

Лимфната дренажа, позната и како лимфна дренажа или лимфна масажа, е вид на терапија со масажа која е дизајнирана да го стимулира лимфниот систем и да го промовира природниот проток на лимфната течност низ телото. Лимфниот систем е одговорен за отстранување на отпадот и токсините од телото, како и за борба против инфекции и болести.

Ова терапија обично вклучува нежни, ритмички движења кои помагаат да се стимулира лимфниот систем и да се поттикне движењето на лимфната течност. Масажата може да се изврши со помош на раце или со специјален уред кој користи пневматска компресија за стимулирање на лимфниот систем.

Лимфната дренажа најчесто се користи за лекување на различни состојби, вклучително и лимфедем, што е состојба во која вишокот течност се акумулира во ткивата и предизвикува оток. Може да се користи и за ублажување на симптомите на други состојби, како што се фибромијалгија, синдром на хроничен замор и дигестивни нарушувања.

Нашите специјализирани терапевти во Garden Inn Medical знаат најдобо да ја применат терапијата за лимфна дренажа и да постигнат врвни резултати за вас.

Garden Inn Medical

ПРИЛАГОДЕТЕ ГИ ПОСТАВКИТЕ

За правилната работа на веб сајтот и за подобрување на вашето искуство, користиме колачиња. Детални информации можете да најдете во нашата Политика за колачиња.

Потребните колачиња обезбедуваат суштинска функционалност. Веб сајтот не може правилно да функционира без овие колачиња, а нив можете да ги исклучите единствено со промена на поставките на вашиот пребарувач.

Aналитичките колачиња ни помагаат да го подобриме веб сајтот така што собираат и известуваат за податоците за неговото користење.

Користиме маркетинг колачиња како помош за подобрување на релевантноста на рекламните кампањи кои ги примате.
Назад
Зачувај и Потврди

Подесувања за колачиња

Со кликнување на "Ги прифакјам сите колачиња", вие се согласувате на чување колачиња на вашиот уред со цел да ја подобрите навигацијата на страницата, да ја анализирате употребата на страницата и да помогнете во нашиот маркетинг.

Поставки за колачиња
Ги прифаќам сите колачиња