MK

  • AL
  • EN

PRP ТЕРАПИЈА

PRP ТЕРАПИЈА

Терапијата со плазма богата со тромбоцити (PRP) е вид на регенеративен лек кој вклучува инјектирање на концентрирани тромбоцити од сопствената крв на пациентот во повреден или оштетен зглоб или ткиво за да се промовира заздравувањето и да се намали воспалението.

prpthumbnail.jpg

Терапијата со плазма богата со тромбоцити (PRP) е вид на регенеративен лек кој вклучува инјектирање на концентрирани тромбоцити од сопствената крв на пациентот во повреден или оштетен зглоб или ткиво за да се промовира заздравувањето и да се намали воспалението. PRP терапијата се користи за лекување на различни мускулно-скелетни состојби, вклучувајќи болки во зглобовите, артритис и повреди на лактот и коленото.

Терапијата со PRP работи со ослободување на фактори за раст и други биоактивни молекули кои го стимулираат природниот процес на заздравување на телото. Ова може да помогне да се намали воспалението и да се промовира растот на ново ткиво и крвни садови, што доведува до подобрување на функцијата на зглобовите и намалување на болката.

Лекарот специјалист при Garden Inn Medical, со ова метода на најсоодветен начин ке придонесе за заздравување на вашето болно место.

Garden Inn Medical

ПРИЛАГОДЕТЕ ГИ ПОСТАВКИТЕ

За правилната работа на веб сајтот и за подобрување на вашето искуство, користиме колачиња. Детални информации можете да најдете во нашата Политика за колачиња.

Потребните колачиња обезбедуваат суштинска функционалност. Веб сајтот не може правилно да функционира без овие колачиња, а нив можете да ги исклучите единствено со промена на поставките на вашиот пребарувач.

Aналитичките колачиња ни помагаат да го подобриме веб сајтот така што собираат и известуваат за податоците за неговото користење.

Користиме маркетинг колачиња како помош за подобрување на релевантноста на рекламните кампањи кои ги примате.
Назад
Зачувај и Потврди

Подесувања за колачиња

Со кликнување на "Ги прифакјам сите колачиња", вие се согласувате на чување колачиња на вашиот уред со цел да ја подобрите навигацијата на страницата, да ја анализирате употребата на страницата и да помогнете во нашиот маркетинг.

Поставки за колачиња
Ги прифаќам сите колачиња