MK

  • AL
  • EN

ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЈА И КИНЕЗИТЕРАПИЈА

ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЈА И КИНЕЗИТЕРАПИЈА

Физикалната терапија и кинезитерапијата се две техники кои се користат за третман на различни здравствени проблеми, особено проблеми со мускулно-скелетниот систем.

fizik.jpeg

Физикалната терапија и кинезитерапијата се две техники кои се користат за третман на различни здравствени проблеми, особено проблеми со мускулно-скелетниот систем.

Физикалната терапија е област на медицината која вклучува користење на различни методи и техники за третман на здравствени проблеми, како што се болка во грбот, повреди на мускулите и зглобовите, артритис, физички инвалидитет и други. Физикалната терапија може да вклучува различни методи, вклучувајќи Масажи, Електротерапија, Ултразвук, Магнетотерапија, Терапија со Греење и Криотерапија, и други модалитети.

Кинезитерапијата е област на физикалната терапија која се фокусира на тренинг на мускулите и вежби за подобрување на движењето и функцијата на телото. Оваа техника може да се користи за третман на различни здравствени проблеми, вклучувајќи повреди на мускулите и зглобовите, болка во грбот, физички инвалидитет и други. Кинезитерапијата може да вклучува различни вежби, вклучувајќи вежби за подобрување на балансот, координацијата и флексибилноста, како и вежби за зголемување на мускулната сила и издржливоста.

И двете техники, физикалната терапија и кинезитерапијата, имаат за цел да подобрат функцијата на телото и да го третираат здравствениот проблем. Лекарот или физиотерапевтот во Garden Inn Medical го одбира најсоодветниот тип на терапија за одреден пациент, во зависност од неговата состојба и потребите.

Garden Inn Medical

ПРИЛАГОДЕТЕ ГИ ПОСТАВКИТЕ

За правилната работа на веб сајтот и за подобрување на вашето искуство, користиме колачиња. Детални информации можете да најдете во нашата Политика за колачиња.

Потребните колачиња обезбедуваат суштинска функционалност. Веб сајтот не може правилно да функционира без овие колачиња, а нив можете да ги исклучите единствено со промена на поставките на вашиот пребарувач.

Aналитичките колачиња ни помагаат да го подобриме веб сајтот така што собираат и известуваат за податоците за неговото користење.

Користиме маркетинг колачиња како помош за подобрување на релевантноста на рекламните кампањи кои ги примате.
Назад
Зачувај и Потврди

Подесувања за колачиња

Со кликнување на "Ги прифакјам сите колачиња", вие се согласувате на чување колачиња на вашиот уред со цел да ја подобрите навигацијата на страницата, да ја анализирате употребата на страницата и да помогнете во нашиот маркетинг.

Поставки за колачиња
Ги прифаќам сите колачиња