MK

  • AL
  • EN

РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА РЕВМАТОЛОШКИ, НЕВРОЛОШКИ И ДЕГЕНЕРАТИВНИ ЗАБОЛУВАЊА

РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА РЕВМАТОЛОШКИ, НЕВРОЛОШКИ И ДЕГЕНЕРАТИВНИ ЗАБОЛУВАЊА

Рехабилитација на ревматолошки, невролошки и дегенеративни заболувања е комплексен процес кој цели да ја подобри функцијата, квалитетот на живот и независноста на пациентот.

oldpeople.jpg

Рехабилитација на ревматолошки, невролошки и дегенеративни заболувања е комплексен процес кој цели да ја подобри функцијата, квалитетот на живот и независноста на пациентот. Според заболувањето и степенот на повредата, процесот на рехабилитација може да вклучува различни терапии и техники.

Ревматолошки заболувања, како што се артритис, фибромијалгија и др., можат да предизвикаат болки и ограничување на движењето на зглобовите и мускулите. Рехабилитацијата за овие заболувања може да вклучува физикална терапија, која вклучува вежби за зглобовите и мускулите, масажа, електротерапија, и совети за заштита на зглобовите од повреди. Диетата може да биде дополнителен аспект од рехабилитацијата.

Невролошки заболувања, како што се инсулт, мултипла склероза, и др., може да предизвикаат оштетување на нервниот систем, што може да резултира со губење на моторните и сензорните функции. Рехабилитацијата за овие заболувања може да вклучува физикална терапија, рехабилитација на говорот, работа со окуломоторните функции, и психолошка поддршка.

Дегенеративни заболувања, како што се артроза, болка во крстот, и дегенеративни болести на мозокот, можат да предизвикаат промени во структурата на ткивата и функцијата на органите. Рехабилитацијата може да вклучува физикална терапија, масажа, релаксација и други техники за управување со болката.

Специјалистичкиот тим на Garden Inn Medical , со најсовремен пристап и опрема ке помогне за намалување на симптомите и заздравување од ревматолошки, невролошки и дегенеративните болести.

Garden Inn Medical

ПРИЛАГОДЕТЕ ГИ ПОСТАВКИТЕ

За правилната работа на веб сајтот и за подобрување на вашето искуство, користиме колачиња. Детални информации можете да најдете во нашата Политика за колачиња.

Потребните колачиња обезбедуваат суштинска функционалност. Веб сајтот не може правилно да функционира без овие колачиња, а нив можете да ги исклучите единствено со промена на поставките на вашиот пребарувач.

Aналитичките колачиња ни помагаат да го подобриме веб сајтот така што собираат и известуваат за податоците за неговото користење.

Користиме маркетинг колачиња како помош за подобрување на релевантноста на рекламните кампањи кои ги примате.
Назад
Зачувај и Потврди

Подесувања за колачиња

Со кликнување на "Ги прифакјам сите колачиња", вие се согласувате на чување колачиња на вашиот уред со цел да ја подобрите навигацијата на страницата, да ја анализирате употребата на страницата и да помогнете во нашиот маркетинг.

Поставки за колачиња
Ги прифаќам сите колачиња